Endelig er sykkelsesongen i gang, og mange av oss har ambisjoner om å legge mange mil med vei, skogsveier og stier under oss i løpet av sesongen.

grayscale photography of person riding bicycle
Photo by rawpixel.com on Pexels.com

De siste årene har det vært skrevet mye i media om at sykling kan ha negativ innvirkning på sexlivet hos både kvinner og menn. Nå viser det seg at nyere forskning ikke støtter dette. En studie fra 2017 så på seksuell funksjon hos 5. 488 menn, der en gruppe var syklister og kontrollgruppen var løpere og svømmere. De fant at syklister ikke hadde mer problemer med ereksjonen enn løpere og svømmere, men de var mer utsatt for innsnevring av urinrøret som kan oppstå etter en skade på urinrøret, lokal betennelse eller nedsatt blodforsyning, og gi hyppige urinveisinfeksjoner og akutt stopp i vannlatingen. Dersom man står mer og sykler, og justerer styret høyere reduserer det sjansene for nummenhet og sår i underlivet.

Det vi vet er at fysisk aktivitet kan beskytte mot ereksjonsproblemer og forbedre ereksjonen hos menn som har en kardiovaskulær årsak til ereksjonsproblemene. En systematisk gjennomgang så på hvor stor mengde fysisk aktivitet (intensitet, varighet av treningsøkt, hvor ofte, osv) som er nødvendig for å redusere ereksjonsproblemene hos menn som ikke er aktive, er overvektige, har høyt blodtrykk, metabolsk syndrom eller er diagnostisert med kardiovaskulære sykdommer. Cardio-trening som rask gange, svømming, løping eller sykling med moderat til sterk intensitet fire ganger i uken i 40 minutter anbefales for menn med kardiovaskulær årsak til ereksjonsproblemene. En ukentlig treningsdose på 160 minutter i seks måneder bidrar til å redusere potensproblemene.

Akupunktur for syklister.

Akupunkturbehandling brukes ofte for å få en raskere rekonvalesens ved idrettskader, overtrening og belastningskader. Akupunktur øker blodsirkulasjonen, er smertelindrende og betennelsesdempende, og et nyttig verktøy for å behandle muskel- og skjelettproblemer og skader hos syklister. Flere av toppsyklistene i Tour the France får akupunkturbehandling for sine plager før og etter løp. Det er vanlig for syklister å ha muskelspenninger i bena, smerter i korsrygg, nakke- og knær, men kan også være nødvendig med en generell avspenningsbehandling slik at det er enklere å slappe av, hvile og restituere før neste økt.

Astana Pro Cycling, the secrets behind their success; their acupuncture regime. Se video her!

Ønsker du å bestille time ta kontakt på telefon 926 95 134 eller følg denne linken.

Dersom du har spørsmål om akupunktur kan du også ta kontakt her: