Mannens helse

Sykdommer hos mannen – eller andrologi kalles i kinesisk medisin for Nan Ke. Nan Ke ble først en spesialitet innen kinesisk medisin på 1980-tallet – før dette ble sykdommer hos mannen behandlet som en del av indre medisinske lidelser.

Nan Ke omfatter ereksjonsproblemer; impotens og for tidlig sædutløsning, manglende lyst, mannlig inferilitet med for lavt spermieantall og dårlig motilitet, prostataproblemer, nattlig urinering, “mannopause” og smerter i genitaliene.

Kinesisk medisin ser på livsstilen vår som en av årsakene til sykdommer. I vår moderne tilværelse er overanstrengelse med for lite hvile og søvn og for mye jobb og aktivitet, men også for mye eller for lite trening en viktig årsak til sykdom. Våre emosjoner er også i følge klassisk kinesiske medisinske tekster årsak til sykdom, -langvarig frustrasjon og sinne, stress, sorg, bekymring påvirker oss og vår helse. Dette har de senere årene blitt støttet av moderne forskning. Et sunt og variert kosthold er en av de tre pilarene for god helse i kinesisk medisin, og kosthold- og livsstilsråd er en viktig del av behandlingen. For mye eller for lite sex regnes også som en årsak til sykdom.

Jeg har spesialisert meg på akupunktur og sykdommer hos mannen, og har jobbet med dette i siden 2005.

Ereksjonsproblemer, manglende lyst og evne

For tidlig sædavgang

Infertilitet/dårlig sædkvalitet

Kronisk prostatitt/kronisk bekkensmertesyndrom

Ufrivillig vannlating hos menn

Smerter i genitalia

• Muskel- og skjelettplager, som korsryggsmerter, tennisalbu, nakkesmerter

• Emosjonelle problemer, som søvnproblemer, stress og lettere depresjon

%d bloggers like this: